Van de Huszarstate
Australian shepherd en Smooth Collie

Voor deze hond zoeken we samen met de eigenaar naar een passend adres

Voor een teefje door ons gefokt zoeken wij een nieuw adres! Wij zoeken serieuze mensen, zonder jong kinderen, die weten wat een Australian shepherd inhoudt!!

Voor dit redmerle Australian Shepherd teefje van 2 jaar oud zoeken wij een nieuw thuis.

Ze heeft een stamboom en is volledig ingeënt (afgelopen week nog) en daarbij ook ingeënt tegen kennelhoest (noodzakelijk bij deelname cursus hondenschool en eventueel logeren in pension).
Ze wordt preventief tegen vlooien en teken behandeld en 4x per jaar ontwormd. Ze is als pup van 8 weken bij ons in huis gekomen en hier opgegroeid met kinderen van nu 15 jaar, een andere oudere hond (reu) en katten. We hebben vanaf 9 weken (tot heden) gehoorzaamheidscursussen gevolgd; puppy, basis 1, basis 2 en de A en B cursus. Ze heeft overal een diploma van behalve van de B cursus want die is nog niet afgerond. Daarnaast is ze vanaf 15 mnd Hoopers/Agility/behendigheid gaan beoefenen waar ze ook certificaten behaald heeft. Ze vindt dat enorm leuk, is graag intensief met haar baas bezig, is zeer gedreven en is erg leergierig. Met 15 mnd is er een röntgenfoto van de heupen gemaakt voorafgaand aan de sport en alles is goed, geen afwijkingen.

Ze luistert erg goed, kan prima loslopen en negeert fietsers, joggers en kinderen op stepjes etc. Ze zwemt erg graag en apporteert graag ballen die ze keurig in de hand afgeeft of voor de voeten legt. Ze is ontzettend lief en aanhankelijk, ligt graag bij je en deelt de hele dag kusjes uit. Ze lacht ook als ze heel erg blij is en laat dan haar tanden zien (zie laatste foto). Niet te verwarren met agressie!! Diverse hondenrassen doen dit waaronder de Aussie en de Dalmatiër.

Ze is gewend om dagelijks flinke wandelingen te maken (we wonen nabij bos en strand) en heeft die beweging echt nodig. Ze gaat af en toe ook mee naast de fiets. Ze sloopt niet en is bij ons dan ook geen bench gewend. Ik werk aan huis maar ze kan een aantal uur alleen zijn (hier met andere hond) ze jankt en blaft dan niet. Ze is gezond en zindelijk. Ze is recent gesteriliseerd.

Ze is erg lief voor het hele gezin en gek op onze andere hond en katten (daar knuffelt ze zelfs mee), ze is gereserveerd tegenover vreemden, ook tegenover onbekende honden en ook geen allemansvriend. Andere honden buiten interesseren haar niet echt, ze is liever met de baas en een bal/stok/dennenappel bezig.

Reden van afstand:
Ze is heel erg waaks, blaft flink bij aanbellen en kloppen en het is erg lastig bezoek te ontvangen of de kinderen vriendjes/vriendinnetjes mee te laten nemen van school bv. Ze raakt daar behoorlijk gestrest van en zou eigenlijk gescheiden gehouden moeten worden op zulke momenten. Bezoek ziet ze als ongewenste indringers. Het is geen makkelijk probleem waarbij we zelfs de hulp van een gedragstherapeut hebben ingeschakeld maar na langere tijd geprobeerd te hebben dit op te lossen hebben we de knoop doorgehakt en besloten voor onze prachtige hond een ander huis te zoeken. Liefst met meer ruimte in en om het huis zodat ze eventueel in een aparte ruimte kan bij bezoek etc. Wij hebben deze mogelijkheid helaas niet. We hebben haar met veel zorg, liefde en tijd omringt, ze luistert erg goed en kent vele commando’s. Ze gaat dan ook niet zomaar met de eerste de beste mee. We zoeken iemand waar ze weloverwogen terecht komt, iemand die zich verdiept heeft in de Aus en niet alleen maar valt voor een mooi uiterlijk. Ze is zeker geen beginnershond en gezien haar karakter wellicht niet geschikt voor een gezin met drukke, kleine kinderen. Zijn uw kinderen reeds uit huis maar komen er vaak kleinkinderen op bezoek dan geldt dezelfde situatie. Ze moet mentaal en lichamelijk uitgedaagd worden en neemt geen genoegen met 3x daags een rondje om de eerste de beste grasspriet. Ze wordt niet geplaatst bij mensen die lange dagen werken waardoor ze steeds alleen zit. Voor serieus geïnteresseerde mensen staat de koffie klaar, een proefperiode is uiteraard bespreekbaar. Uiteraard gaan haar stamboom, paspoort, diploma’s en en wat spulletjes mee als ze definitief verhuisd.

Bij interesse zien we een uitgebreide reactie graag tegemoet. We horen graag meer over uw gezinssamenstelling, werktijden, wat u met haar wilt ondernemen en waar ze komt te wonen.
Norah is niet gratis!!!!


Legitimatie verplicht!

Voor meer info graag mailen of bellen op info@vandehuszarstate.nl of 06-40859870